Program simpozija objavljen 13. 9. 2015.

Simpozij / radionica ČOVJEK I SVJETLOST u povodu obilježavanja Međunarodne godine svjetlosti 2015. održat će se 29.-30. rujna 2015. godine u dvorani knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Strossmayerov trg 14, Zagreb).

Predsjednik znanstvenog odbora skupa je dr.sc. Vuko Brigljević, predsjednik HFD-a, a predsjednik organizacijskog odbora je dr.sc. Nazif Demoli, koordinator lokalnog obilježavanja IYL 2015 za Hrvatsku. Budući da se radi o svojevrsnoj popularizaciji znanosti, prisustvovanje skupu bit će otvoreno za zainteresirane slušatelje (učenici, studenti, nastavnici, znanstvenici, članovi akademije, predstavnici industrije i sl.).

Pokrovitelj simpozija je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (http://info.hazu.hr). Predavanja su kroz dva dana podijeljena u pet sekcija: 1. Plenarna predavanja, 2. Snaga fotonike, 3. Svjetlost u znanosti i tehnologiji, 4. Svjetlost u medicinskim znanostima i 5. Svjetlost u umjetnosti i kulturi. Pokrovitelj radionice i izložbe je Muzej suvremene umjetnosti (http://www.msu.hr).

Više o skupu na stranici:  http://iyl2015.ifs.hr/simpozij-covjek-i-svjetlost/

INSTITUT ZA FIZIKU - 2014 - BY NDOC DEDA